Advies, training en behandeling op emotioneel, communicatief en energetisch gebied

Hoe zie ik het leven?

Wij leven in een turbulente tijd waarin ieder van ons wordt geschud tot in de basis – niemand uitgezonderd! Onze basis is bestaansrecht, veiligheid, zekerheid en houvast. Voor de één ligt dat op financieel gebied, in werk of relatie en voor de ander ligt dat in gezondheid of gaat het over vertrouwen in het leven zelf. Wij zijn met z’n allen in beweging. Dit is een tijd van oude gewoontes achter ons laten om nieuwe paden te bewandelen. Wij worden door het leven aangesproken op wie wij werkelijk zijn in onze essentie en op onze verantwoordelijkheid. Niet alleen ten aanzien van het invullen van ons eigen leven, maar ook ten aanzien van de samenleving. Hoe sta jij in het leven? Gaan de dingen zoals jij het wilt of loop je vast? Hoe ga je met jezelf om en met de ander? Zijn de poorten van je hart open? Leef je in angst of in liefde? Ben je vrij om jezelf te zijn? Alles wat er gebeurt in ons leven en in de wereld heeft een effect op alle bewustzijnslagen in ons zelf tot in het fysieke lichaam. Wanneer jij jezelf heelt, draag je bij in het helen van de wereld. Het is tijd om terug te gaan naar wie wij werkelijk zijn, zoals het in oorsprong is bedoeld te zijn.

In dit veranderingsproces worden oude structuren en verbindingen losgelaten, zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie die nu bij ons past. Wij zien in onze omgeving en ervaringen terug wat wij zelf creëren. Datgene wat geheeld mag worden, wordt aangeraakt en zichtbaar gemaakt door het leven. Dus alles wat wij ervaren heeft zijn reden en bedoeling, er is geen toeval. De mensen en situaties op ons pad spiegelen ons iets over onszelf, over wie wij zijn en hoe wij in het leven staan. Alle informatie is te vinden in het huidige moment. Als er fysieke klachten spelen, wil het lichaam ons iets duidelijk maken. Als wij in crisis verkeren, ontstaan er nieuwe kansen om tot verandering van de situatie te komen. Alles is informatie.

Ik geef adviezen en werk met energie. Energie is niet altijd zichtbaar of tastbaar zoals een fysiek lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld de lucht niet zien of pakken, maar je ervaart wel het effect van de lucht als het waait. Ook het leven zelf, het licht of de levenskracht is energie en hoewel je deze niet concreet kunt vastpakken, is het door alles heen werkzaam. Er zijn vele vormen van energie. Ik ga ervan uit dat energie bewustzijn heeft en uitdrukking is van een hogere intelligentie die alles doordrenkt, derhalve is er met energie te communiceren. Zo kan ik de informatie helder krijgen en duiden. Zoals ik het tot dusver heb ervaren, zijn er vele bewustzijnslagen en energievelden, vele werelden. Zowel in onszelf als om ons heen. Voor mij betekent energie eenvoudig informatie: een situatie, een blik, een ontmoeting – in alles is informatie terug te vinden. Ook in onze gedachten en emoties. Het zegt iets over wie jij bent en hoe jij in het leven staat op dit moment. Het zegt iets over hoe je uitdrukking geeft aan het leven zelf. Jouw leven.

Ik kan jou ondersteunen jezelf te herkennen en de nieuwe verbindingen in jezelf en met de ander te herstellen. Als jij je herinnert en weet wie je werkelijk bent, kun je ook jouw eigen plek innemen in je leven en deze wereld. Alles draait om bewustzijn. Ieder-één is uniek en wij zijn allen met elkaar verbonden. Wij kunnen ons Zijn helen en ons bestaan verrijken door bewust te zijn en met liefde voor ons zelf en de ander te leven. Leven vanuit het hart dus.