Advies, training en behandeling op emotioneel, communicatief en energetisch gebied

Agenda

 

* Meditatie 12 mei 2020 om 10.00 uur en 16.00 uur.

   Kosten vrijwillige bijdrage, graag te voldoen bij een volgende meditatie.

Wegens de ontwikkelingen van de laatste tijd, zal de volgende meditatie niet "live" door gaan, zoals je gewend bent. Ik stel voor dat je thuis een rustig plekje zoekt om te mediteren, zet de afgesproken dag je intent om met de groep te mediteren om 10.00 uur of 16.00 uur. Kies de tijd die jou past. Ik doe natuurlijk ook mee en zal 11 mei een korte beschrijving van de meditatie hieronder vermelden. Het is fijn als je deze beschrijving leest voordat je gaat mediteren, dan weet je wel waar het over gaat en merk je dat de meditatie zich vanzelf ontvouwt. Neem de tijd die je nodig hebt.

Ter info: Op 6 mei 2020 werd de komst van de Boeddha naar de aarde gevierd, ook wel het Vesakfeest (Wesak) genoemd. Volgens de kronieken werd de koningszoon  Siddartha Gautama geboren op de volle maan van Vesak in 624 v.Chr.. Hij bereikte verlichting tijdens de volle maan van Vesak en na 1000 volle manen zou hij op 80-jarige leeftijd overlijden tijdens de volle maan van Vesak. De jaarlijks terugkerende Vesak-viering is voor velen de vrolijkste dag van het jaar! Het is een dag van gedeeltelijk vasten en goede daden, tempels en huizen worden versiert met lantaarns en bloemen.

Meditatie 12 mei:

Zoek een fijn plekje op om te mediteren. "Wij groeten de hoogste Lichtkrachten en Machten van de kosmos en de aarde en allen in de groep die nu mee mediteren." Kom dan rustig in je eigen energie, in je lichaam, bij jezelf.... en ontspan. In de uitademing laat je spanning los, met de inademing neem je licht en vitale levensenergie op in je lichaam tot in al je cellen. Je ademt Licht. Wees dan met je aandacht in je hart. Van daaruit ben je verbonden met het hart van Moeder Aarde en met het hart van de Oerbron.

Vanuit je hart stem je af op het moment dat de volle maan in zonnenteken Stier binnen komt, in de maand mei. Je gaat samen met vele anderen op reis naar de Vesak-vallei in India. Daar wacht je met vele mensen en aanwezige zielen op de komst van de Boeddha. Er is geroezemoes in de vallei totdat een wind opsteekt en het geluid verwaait... zodat er enkel stilte hoorbaar is. Op een platte rotsformatie staat een schaal met helder bronwater. Voor deze rots staan de  opgevaren Meesters als Jezus, Maria Magdalena, Kuthumi, moeder Maria, Quan Yin en vele anderen in een 5-punt ster in afwachting om Boeddha te begroeten. In de verte aan het firnament van het universum is een lichtpuntje zichtbaar, dat snel dichterbij komt totdat Boeddha de aarde betreedt. Zijn aanwezigheid is stralend Licht, en is voelbaar.

Boeddha zet voet aan de grond en wordt door de opgevaren Meesters begroet. Hij raakt aan en zegent daarmee het bronwater. De Meesters delen kommetjes bronwater uit aan allen. Ook aan jou. Er komt een opgevaren Meester(es) of misschien Boeddha zelf voor jou staan en deze kijkt jou recht in je ogen en je hart aan. Je mag een vraag stellen. Je krijgt antwoord. Je krijgt ook te drinken, het water is reinigend in alle opzichten. Er volgt een heling. Je dankt degene die voor jou staat. 

Wanneer allen van het bronwater hebben gedronken, verzamelen de Meesters en Boeddha zich voor de platte rotsformatie en vormen samen een 6-punt ster. Die staat symbolisch voor de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, en tussen het manlijke en het vrouwlijke in ons allen. Boeddha zegent de Aarde en de mensheid. Kun jij de manlijke Boeddha en de vrouwlijke Boeddha in jezelf laten opstaan? Wat neem je waar?

Boeddha zegent de Aarde en de mensheid, neemt afscheid en vervolgt zijn pad. Hij verlaat de aarde, zijn Licht verwordt tot een lichtpuntje in de verte in het universum tot het niet meer zichtbaar is. Alle aanwezigen in de vallei gaan vervolgens ook huns weegs.

Als je eraan toe bent, kom je rustig terug op je stoel, rek je even lekker uit, open je ogen en zoek een mooie kaart uit, schrijf of teken wat. "Wij allen danken alle Lichtkrachten en jou."

 

 

* Meditatie 7 april 2020 om 10.00 uur en 16.00 uur.

   Kosten vrijwillige bijdrage, graag te voldoen bij een volgende meditatie.

 Meditatie 7 april:

Zoek een fijn plekje op om te mediteren. "Wij groeten de hoogste Lichtkrachten en Machten van de kosmos en de aarde en allen in de groep die nu mee mediteren." Kom dan rustig in je eigen energie, in je lichaam, bij jezelf.... en ontspan. In de uitademing laat je spanning los, met de inademing neem je licht en vitale levensenergie op in je lichaam tot in al je cellen. Je ademt Licht. Wees dan met je aandacht in je hart. Van daaruit ben je verbonden met het hart van Moeder Aarde en met het hart van de Oerbron.

Jouw diepste Wezen staat nu op in jou en verbindt jouw hart met je hoger hart (die zit tussen jouw hartchakra en keelchakra in, bij je thymus). Ga dan met je aandacht naar je hoger hart. Als je hoger hart een circel zou zijn, dan concentreer jij je op een punt van bewustzijn, precies in het midden. Daar maak je contact met je eigen goddelijkheid, verbind je ermee. Je hoger hart gaat over onvoorwaardelijke Liefde - voor jezelf en voor alle leven.

Vanuit je hoger hart kijk je met liefde en dankbaarheid naar Moeder Aarde, de natuur, de landschappen, de diversiteit van leven, de schoonheid van deze aarde. Laat je geestesoog over de rijkdom en overvloed aan schoonheid en veelheid van leven gaan - de bomen, de dieren, de bloemen, de bergen en bossen, de rivieren en oceanen, de elementen. Voel de dankbaarheid in jezelf, dat jij hier deel van bent. Laat ook jouw geestesoog over de aarde gaan en je dankbaarheid uitgaan naar de mensheid, de verschillende volkeren en leefwijzen, hun eigenheid en hun kracht. 

Wees in je hart, hoger hart en kijk dan met liefde en dankbaarheid naar jezelf en wie jij bent.... en laat je hart overstromen. Wees dankbaar voor je lichaam, je gezondheid, jouw leven. Kijk naar de mensen in je omgeving, de ontmoetingen, de geleerde lessen, je geliefden. Kijk met dankbaarheid voor de liefde en de vriendschappen die je ervaart in je leven, de inspiratie, de verbinding.

Richt vervolgens je aandacht op het universum, in dankbaarheid voor de zon, de maan, de sterrenhemel, de ruimte. Door jouw aandacht en focus verbind jij je hiermee in bewustzijn, en merk je dat jij zelf nu vanuit die ruimte naar de aarde kijkt in liefde en dankbaarheid. Samen met vele lichtwezens, kinderen, engelen, sterrenwezens, volkeren van de aarde sta je hand in hand en maak je deel uit van lange linten van Lichtkrachten. Jullie vormen vele circels van Licht rondom de aarde en kijken met liefde en dankbaarheid naar Moeder Aarde en de mensheid. Hoe voelt dit? Wat doet dit met je?

Wat is de boodschap voor jou vanuit de Lichtwereld? Wat is de boodschap voor jou vanuit Moeder Aarde, de natuur, de mensheid.... vanuit jezelf? Wat zegt jouw hart?

Als je eraan toe bent, kom je rustig terug op je stoel, rek je even lekker uit, open je ogen en zoek een mooie kaart uit, schrijf of teken wat. "Wij allen danken alle Lichtkrachten en jou."