Advies, training en behandeling op emotioneel, communicatief en energetisch gebied

Mijn naam is Hetty van Enckevort en ik ben geboren in 1959.

Ik ben opgegroeid aan de rand van een dorp in Limburg, nabij bossen. Als kind al struinde ik door de bossen en weilanden om bloemen te plukken en mij te verwonderen over alle wezens, energieën en de schoonheid van de natuur. Mijn diepe verbinding met en liefde voor de natuur en alle natuur- wezens heb ik altijd gekoesterd. Ik ben heldervoelend, helderhorend en helderwetend.

Ik hou ervan om met gezonde nuchterheid en humor de dingen in het leven te onderzoeken. Op mijn levenspad bestaat de rode draad uit mijn nieuwsgierigheid naar: “Wat is de essentie van het Leven, van mijzelf en de ander? Wie ben ik en wat doe ik hier eigenlijk? Wat doen wij hier samen?” Gedurende de 13 jaar die ik in de verpleging werkzaam ben geweest in Nederland en Zwitserland, ook als intensive care verpleegkundige – kreeg ik inzichten in vraagstukken over gezondheid en ziek zijn, wat zegt het ons, keuzemogelijkheden, wat is leven, wat is dood. Leven is meer dan alleen ademen en een lichaam hebben. Wij zijn meer dan een lichaam en een persoonlijkheid. De vraag is: zijn wij onszelf daar bewust van en zijn wij verbonden met onze essentie?

Na een auto-ongeval in 1988 ben ik concreet op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als: “Hoe werkt energie? Hoe zit alles in elkaar? Zijn wij werkelijk verbonden met onszelf en de aarde, de kosmos, het leven?” Dat betekent dat ik meerdere opleidingen en trainingen ben gaan volgen over bloesemremedies, astrologie, Integra/Nei, Traditional Chinese Medicine (TCM) – acupunctuur en kruiden, diverse massage technieken, aura en chakra healingen en readingen, creatieve therapie beeldend vormen, orthomoleculaire voeding, primaire reflexen, lichaamswerk (amanae – opening the heart), diverse trainingen intuïtieve ontwikkeling als ook voor stemvorken, stem, klank en klankschalen, het Medicijnwiel, Munay Ki en Karpay Nusta, ontwikkelingsgericht coachen (OGC). Dit alles heeft geresulteerd in het starten van een adviesbureau HelderZijn in 2004. Ik geef advies, training en behandeling op emotioneel, communicatief en energetisch gebied.

In de loop der jaren is mij duidelijk geworden, dat je het leven zelf alleen leert kennen door het te leven! Elke dag draagt het leven mogelijkheden aan om mij te verwonderen, iets te leren, mijn eigen pad te gaan en keuzes te maken: ga ik het leven vieren of ga ik aan mijzelf voorbij? Het gaat om bewustzijn. Alles is informatie en zo lijkt de buitenwereld een mooi klankbord te zijn om synchroniciteit te ervaren en jezelf tegen te komen. Om in het juiste midden te komen, moet je soms alle uitersten verkennen en doorleven. Ik heb gemerkt, dat uiteindelijk alle antwoorden in mijzelf te vinden zijn. Telkens wanneer ik een ander kan ondersteunen in diens bewustzijnsprocessen, heling en groei, gaat mijn hart zingen. Dit inspireert mij om mezelf te blijven ontwikkelen en daar geniet ik van.